NOILE MASURI DE RELAXARE

Postat in:

May 29, 2020

Autor:

Contana

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
semi-cerc

Salut,
Odata cu inceperea verii, apar si noile masuri de relaxare asteptate de multi romani, dispuse pe durata starii de urgenta, stabilite de guvern in baza Hotararii Nr.26 din 28.05.2020.

Incepand cu 1 iunie 2020 se vor ridica urmatoarele restrictii cu respectarea masurilor de protectie sanitara astfel:

1.In domeniul sportului se permite organizarea si desfasurarea competitiilor in aer liber sau in bazine acoperite, a activitatilor de pregatire fizica a sportivilor profesionisti, fara participarea spectatorilor, si a activitatilor de pregatire fizica in spatii inchise, cu respectarea regulilor de distantare intre participanti, astfel incat sa se asigure minim 7 mp/persoana.

2.In domeniul cultural este permisa organizarea si desfasurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente in aer liber, precum si a festivalurilor publice si private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanta de minimum 2 metri, unul fata de celalalt.

3.In domeniul transporturilor se permite deplasarea persoanelor in afara localitatii/zonei metropolitane fara declaratie, se reia transportul feroviar si rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale in trafic international, pentru toate cursele efectuate de catre operatorii de transport din si catre Romania.

4.In domeniul HORECA se permite prepararea, comercializarea si consumul produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spațiile special destinate dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu asigurarea unei distante de minimum 2 m intre mese si participarea a maximum 4 persoane la o masa, daca sunt din 3 familii diferite.

5.Accesul persoanelor pe plaje se realizeaza doar cu asigurarea obligatorie de sezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distante de minimum 2 m intre sezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite.

Masurile de relaxare adoptate in sedinta de joi, 28 mai, pot fi consultate >>aici<<