SALARIUL MINIM IN 2021

Postat in:

January 27, 2021

Autor:

Contana

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
semi-cerc

Salut,
In cazul in care ai in momentul de fata angajati, sau doresti in viitorul apropiat angajarea unor persoane cu contract individual de munca, este important sa stii ca guvernul a publicat hotararea prin care majoreaza salariul minim de la 2.230, cat era in anul 2020, la 2.300 lei, incepand cu 13.01.2021.

A.    Care sunt salariile minime aplicabile?

In momentul de fata avem 3 tipuri de salarii minime:

1.    Salariul minim brut de 2.300 lei – aplicabil de la 13.01.2021
2.    Salariul minim brut de 2.350 lei – pentru angajatii cu studii superioare. Salariul a ramas nemodificat fata de anul 2020
3.     Salariul minim brut de 3.000 lei – pentru lucratorii din domeniul constructiilor. Salariul a ramas nemodificat fata de anul 2020, la calculul salariilor putandu-se aplica facilitati specifice domeniului in anumite conditii, pentru reducerea impozitelor si contributiilor  de plata la bugetul de stat

B.    Cum esti afectat de noile masuri? 

In cazul in care ai angajati cu care ai incheiat contracte sub valoarea contractului minim, te sfatuim sa faci toate diligentele necesare, in vederea efectuarii modificarilor contractelor de munca si transmiterea “REVISAL”-ului.

Daca esti clientul nostru, ai fost contactat deja de unul dintre colegi, care te-a ajutat cu documentatia, si a organizat recalcularea statelor de plata.

Avand in vedere declaratiile premierului din care reiese faptul ca se va modifica legislatia, astfel incat sa fie aplicabila pentru toate drepturile salariale ale lunii ianuarie, precum si dificultatea organizarii calculului salariului pe luna ianuarie in cazul in care exista 2 tipuri de salarii minime, sfatul dat catre clientii nostri a fost sa faca modificarile salariilor incepand cu 01 ianuarie 2021.

Vrei sa iti eficientizezi activitatea, delegand catre societatea noastra relatia cu Inspectoratele Teritoriale de Munca, furnizarea de modele de decizii, acte aditionale sau contracte de munca, si transmiterea datelor prin programul REVISAL?

Contacteaza-ne, si iti vom prezenta care sunt beneficiile, si cum putem personaliza modul de transmitere a informatiilor, in functie de specificul si nevoile tale.

Pentru mai multe informatii explicate pe limba ta, aboneaza-te gratuit la buletinul nostru informativ, si vei primi si raspunsuri la intrebarile pe care ni le adreseaza saptamanal sute de antreprenori din Romania.

Daca ai nevoie de mai multe informatii pe acest subiect, sau in general daca nu ti-e indiferent cati bani platesti acum pe impozite si taxe, contacteaza-ne in cel mai scurt timp si vei primi o reteta specializata adaptata cazului tau specific.