Prime nerambursabile de pana la 20.000 euro in fiecare an pentru producatorii agricoli incepand cu ianuarie 2021

Postat in:

November 10, 2020

Autor:

Contana

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
semi-cerc

Salut,
Venim cu vesti bune si pentru producatorii agricoli, care incepand de anul urmator, pot beneficia de prime de comercializare ce pot ajunge pana la 20.000 de Euro, in fiecare an, printr-un program ce se va derula in perioada 2021 – 2023.

Cine poate cere aceste prime?
 Primele vor putea fi cerute de producatorii care comercializeaza pe piata produse agricole primare, fie direct pentru consum, fie catre unitati de procesare, indiferent daca sunt persoanele fizice, firme, sau intreprinderi individuale ori familiale.
Ce conditii trebuie sa indeplinesti, indifferent daca esti persoana fizica sau firma?
  • Sa detii in proprietate sau arenda suprafete de teren agricol, luciu de apa sau constructii destinate productiei agricole pe teritoriul Romaniei;
  • Sa ai atestat de producator sau documente de inregistrare ori licenta de acvacultura sau licenta de pescuit comercial;
  • Sa comercializezi produsele agricole (cum ar fi legume, fructe, cereale, animalele vii, pasari, lapte, oua, miere de albine, ciuperci de cultura) sau cele de acvacultura din productia proprie sau pescuit
  • Sa faci dovada comercializarii produselor agricole pentru care posezi atestat de producator sau licenta de acvacultura sau pescuit comercial.
Cati bani poti primi anual?

Valoarea primei de comercializare se calculeaza in functie de productia ta anuala, insa nu poate depasi  20.000 Euro. In cazul in care ai nevoie de mai multe informatii in aceasta privinta, te rugam sa ne contacteaza-ne.

!!!Atentie, desi legea a aparut deja in Monitorul Oficial, nu avem inca toate normele de aplicare pentru ca aceste fonduri sa devina deja accesibile. Din acest motiv te rugam sa te abonezi la buletinele noastre informative, si sa urmaresti si urmatoarele postari relevante pentru situatia ta.

Cererea pentru acordarea primei se va depune, impreună cu toate documente justificative, la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, urmand ca banii sa ajunga la tine in maxim 30 de zile de la depunerea solicitarii, fie prin mandat postal, fie prin virament bancar.

Daca esti producator agricol, si nu esti sigur daca te incadrezi in conditiile pentru acordarea primei, sau ai nevoie de mai multe informatii legat de modul de calcul, te rog sa ne trimiti datele firmei tale / PFA-ului tau pe contact@contana.ro, urmand ca noi sa revenim cu mai multe detalii, dupa aprobarea normelor de aplicare a noii legi.