2 Măsuri care te salvează dacă mai ai datorii la ANAF

Postat in:

October 27, 2020

Autor:

Contana

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
semi-cerc

Cum iti poti amana fara dobanzi si penalitati datoriile la bugetul de stat, sau cum poti obtine usor esalonarea acestora pe 12 luni

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Salut,
Venim cu vesti bune, intrucat ieri, 26.10.2020, s-a publicat O.U.G. 181, prin care s-a aprobat procedura de esalonare simplificata, si amanarea unor termene pana la care nu se percep majorari si penalitati si nu incep executarile silite, precum si alte masuri fiscale.

Prin urmare, iti trimitem mai jos, 2 masuri importante pentru business-ul tau, pe care le poti aplica usor pentru a imbunatati starea financiara a firmei tale din aceasta perioada si perioada imediat urmatoare

1.Amanarea taxelor si impozitelor la bugetul de stat

Termenul pana la care poti amana plata impozitelor si taxelor fara a fi penalizat de catre ANAF s-a prelungit pana la 25 decembrie 2020.
(Termenul initial a fost stabilit pe 15 iunie 2020, ulterior a fost prelungit pana la 25 octombrie 2020, iar acum, Guvernul a decis o noua prelungire pana la data de 25 decembrie 2020.)

Aceasta amanare inseamna ca daca nu platesti impozitele si taxele aferente perioadei februarie-octombrie 2020 la scadenta, nu ti se blocheaza conturile si nu ti se calculeaza penalitati de intarziere.

2. Esalonarea datoriilor restante pentru 12 luni

Guvernul a aprobat, aplicarea unei proceduri alternative simplificate de acordare a esalonarii la plata pentru cel mult 12 luni, pentru obligatiile bugetare a caror termen de plata s-a implinit dupa data la care a fost declansata starea de urgenta.

Beneficiarii masurii sunt absolut toti contribuabilii persoane fizice sau juridice, indiferent de forma juridica de organizare (PFA, SRL, SA, ONG, sau alte forme de organizare).

Click aici, in cazul in care vrei detaliile legate de conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a accesa si tu esalonarea.

In cazul in care esti clientul nostru, si nu ai fost anuntati inca de vineri, cand informatia a devenit publica despre aceste facilitati, te rugam sa contactezi colegul care se ocupa de firma ta pentru mai multe informatii.

Daca nu esti clientul nostru, si nu esti sigur daca te incadrezi in conditiile pentru esalonare sau te intrebi daca nu cumva sunt alte situatii in care poti beneficia de alte prevederi pentru reducerea impozitelor si taxelor, iti stam la dispozitie sa lamurim impreuna tot ce trebuie facut pentru tine si bunul mers al afacerii tale.

Te invitam si sa te abonezi la newsletter-ul nostru pentru a nu rata nicio modificare legislativa importanta si pentru a beneficia de sfaturile pe care noi le oferim clientilor nostri pentru a ne asigura ca profita de tot sprijinul oferit de catre stat in aceasta perioada.

Daca nu iti este indiferenta suma pe care o ai de plata pentru impozite si taxe,  contacteaza-ne acum pentru o reteta personalizata pe specificul afacerii tale.