Obligativitatea transmiterii fișierului XML către fisc până în data de 20 ale lunii.

Postat in:

November 14, 2018

Autor:

Contana

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
semi-cerc

 Vă reamintim faptul că termenul pentru înlocuirea caselor de marcat cu jurnal tipărit cu cele cu jurnal electronic pentru microintreprinderile și firmele mici a fost până la 1 Noiembrie 2018, iar pentru firmele mari și mijlocii termenul a fost până la 1 Septembrie 2018. 
         Conform legii, casele de marcat cu jurnal electronic trebuie înregistrate la autorități pentru atribuirea numărului de ordine în Registrul de evidență a aparatelor de marcat electronice fiscale. De aceste formalități se ocupă de obicei furnizorii de case de marcat.
         Informațiile generate de casa de marcat trebuie declarate către fisc, până în data de 20 ale lunii, pentru operațiunile lunii precedente, primul termen fiind 20 decembrie, pentru operațiunile aferente lunii noiembrie 2018.
        Pentru clienții noștri, ne vom ocupa de îndeplinirea acestor formalități, cu condiția să ne fie comunicat fișierul  .xml generat din casa de marcat, până la data de 10 ale lunii următoare.
         Vă rog să luați legătura cu furnizorii dvs. ai caselor de marcat în vederea generării fișierului xml.

Din informații neoficiale, în situația în care nu ați înlocuit casa de marcat în termenul legal prezentat mai sus, dar puteți face dovada faptului că ați început formalitățile pentru achiziționarea acesteia nu veți fi amendați.