Schimbare termen declarare si plata impozit pe profit 2011 – Consultanta fiscala

In cazul in care ai o societate comerciala, ar fi bine sa stii ca potrivit Ordonantei 2/2012, se stabileste ca, pentru declaratia 101 (privind impozitul pe profit) a anului 2011 termenul de depunere devine unic, 25.03.2012.

Prin Articolul II al ordonantei sus mentionate, ANAF revine asupra prevederilor OUG 30/2011 (ce spunea ca pentru Declaratia 101 a anului 2012 se vor aplica prevederile din 2011).

Mentionam ca declaratia 101, este cea prin care se detaliaza modul de calcul anual al impozitului pe profit, stabilindu-se sumele finale de plata sau de recuperat.

Astfel, noile prevederi, modifica termenul de plata a impozitului pe profit, acesta devenind 25.03.2012, indiferent daca prin declaratia 101 a fost declarat sau nu impozitul pe profit la nivelul trimestrului III 2011.

Exceptie de la aceasta regula, fac organizaţiile nonprofit si contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, pomicultura şi viticultura. Pentru aceaste 2 categirii obligatia de a declara şi plati impozitul pe profit, anual, este pana la data de 25 februarie 2012.

Vrei si tu sa afli mai multe despre cum poti optimiza calculul impozitului pe profit pentru firma ta?

Contacteaza-ne si iti vom arata in functie de structura activitatii tale, care sunt diferentele de taxe care iti raman in buzunar, si ce prevederi fiscale pot fi aplicate pentru businessul tau

Vrei sa optimizezi mai mult ? Inscrie-te la newsletterul nostru si vei primi ultimele noutati in materie de legislatie contabila si fiscala.
Pentru o “reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita!  Contact

Contana – expert contabil si consultant fiscal.

Comments are closed.