Pragurile valorice de la care esti obligat sa depui declaratia Intrastat incepand cu 01.01.2015

Declaratii intrastat in 2015 - articol Contana

Te informam ca Ordinul INS 567/2014 publicat în MO 841/18.11.2014 stabileste pragurile valorice pentru depunerea declaratiei Intrastat în 2015 astfel:

  • pentru introduceri intracomunitare:        500 000 lei
  • pentru expedieri intracomunitare:          900 000 lei.

Pragurile se mentin la nivelul din 2014 si reprezinta limita valorica a schimburilor intracomunitare sub care operatorii economici sunt scutiti sa transmita declaratia Intrastat.

Obligatia furnizarii datelor Intrastat revine operatorilor economici care indeplinesc urmatoarele conditii:

  • sunt inregistrati in scopuri de TVA
  • realizeaza schimburi de bunuri cu alte state membre ale Uniunii Europene;
  • valoarea totala anuala a schimburilor de bunuri pentru fiecare din cele doua fluxuri, introduceri respectiv expedieri, depaseste pragul valoric Intrastat stabilit pentru fiecare an.

Atentie – la calculul pragului statistic, se iau in considerare doar livrarile si achizitiile intracomunitare de bunuri, nu si achizitiile si livrarile de servicii. 

Declaratia statistica Intrastat completata se transmite lunar la Institutul National de Statistica, iar termenul de depunere a declaratiei (in format electronic) este data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se depune declaratia.

Daca doresti mai multe informatii sau vrei sa iti optimizezi taxele, inscrie-te la newsletterul nostru (butonul din dreapta paginii) si vei primi ultimele noutati in materie de legislatia muncii si contabilitate fiscala.

 

Pentru o “reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita accesand pagina noastra de contact.

Comments are closed.