NOI REGULI PENTRU MICROINTREPRINDERI INCEPAND CU 1 APRILIE!

In cazul in care detii o societate comerciala in Romoania, si platesti impozit pe veniturile microintreprinderilor, este bine sa stii despre modificarile aparute o data cu publicarea in 30.03.2018 a OUG nr. 25/2018, in Monitorul Oficial.

  1. Microintreprinderile pot redeveni platitoare de impozit pe profit daca:
  • au subscris un capital social de cel putin 45.000 lei
  • inregistreaza cel putin 2 salariati

Contribuabilii pot opta pentru plata impozitului pe profit incepand cu trimestrul in care sunt indeplinite aceste conditii.

Optiunea este definitiva si se pastreaza atata timp cat sunt indeplinite conditiile.

Atentie: Decizia privind trecerea la impozit pe profit, sau ramanerea la impozit pe veniturile microintreprinderilor, ar trebui facuta in urma unei analize atat a profitabilitatii actuale, cat si a profitabilitatii previzionate, in functie de planurile tale de dezvoltare a afacerii. De exemplu, o firma cu profit brut de 10% va achita un procent de 1.6% din Cifra de afaceri impozit pe profit, fata de 1% cat ar fi achitat daca ar fi ramas pe impozitul pe venitul microintreprinderilor.

  1. Sponsorizari efectuate de microintreprinderi

Tot incepand cu 01.04.2018, daca o microintreprindere efectueaza sponsorizari, acestea vor diminua cu pana la 20% impozitul pe venitul microintreprinderii datorat pentru trimestrul in care s-au inregistrat sponsorizarile. Cheltuiala cu sponsorizarea mai mare decat 20% din impozitul pe venit se va deduce din impozitul pe venitul microintreprinderii intr-o perioada de 28 de trimestre consecutive (urmatorii 7 ani fiscali), deducerea efectuandu-se la fiecare termen de plata a impozitului pe venitul microintreprinderii.

In cazul in care esti deja clientul nostru, incepand din trimestrul 2 al anului 2018, vom face simulari ale sumelor care pot fi folosite ca si sponsorizare, pentru a reduce impozitul pe venitul microintreprinderilor, si te vom contacta pentru a-ti da informatiile / cifrele specifice situatiei firme tele.

Vrei sa afli mai multe informatii si sa iti optimizezi taxele? Inscrie-te la newsletterul nostru (butonul din stanga paginii) si vei primi ultimele noutati in materie de legislatia muncii, contabila si fiscala.

Pentru o discutie specifica situatiei tale, din care sa intelegi care este modul optim de alegere a modului de impozitare, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita accesand pagina noastra de contact.

Contana – expert contabil si consultant fiscal

Comments are closed.