Modificare reguli de utilizare a caselor de marcat / fiscalizarea bacsisului

Impozitarea bacsisului obtinutVa aducem la cunostinta ca a fost publicata OUG 8/2015, aducandu-se modificari importante ale regulilor de utilizare a caselor de marcat fiscale, modificari dintre care amintim:

  • Introducerea pe bonul fiscal al bacsisului, inclusiv a restului dat de vanzator clientului si neridicat de acesta in mod voluntar. Aceste sume vor trebui fiscalizate separat, si sunt scutite de la plata TVA.
  • Prin regulamentul de ordine interioara se va stabili destinatia bacsisului, respectiv daca veniturile incasate din bacsis raman venituri ale societatii, sau constituie o sursa de venituri care se distribuie salariatilor. Regulamentul se va pastra la locul de instalare a casei de marcat, iar clientilor nostri, le vom pune la dispozitie un model de regulament.
  • Se va utiliza un registru de bani personali pentru inregistrarea sumelor detinute de personal la inceputul programului. La solicitarea organelor de control, atunci cand se afla in incinta unitatii in care isi desfasoara activitatea si in timpul programului de lucru, personalul operatorului economic este obligat sa prezinte sumele de bani detinute.

Ministerul Finantelor Publice a aprobat prin Ordinul 513/2015 modelul registrului de bani personali, urmand ca fiecare firma sa notifice organului fiscal competent ca a constituit registrul de bani personali, precizand data deschiderii documentului si numarul de pagini, conform numerotarii acestora. Notificarea va trebui depusa pana pe 7 mai 2015 inlcusiv.

Nerespectarea prevederilor ordonantei 8/2015 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 3.000 si 22.500 lei sau cu suspendarea activitatii agentului economic pentru 30 de zile.

Gasesti aici modelul de notificare ce trebuie depus pana pe data de 7 mai, si un model de registru, care va putea fi achizitionat de la orice librarie.

Vrei sa afli mai multe informatii si sa iti optimizezi taxele? Inscrie-te la newsletterul nostru (butonul din dreapta paginii) si vei primi ultimele noutati in materie de legislatia muncii, contabila si fiscala.

Pentru o “reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita accesand pagina noastra de contact.

Contana – expert contabil si consultant fiscal

Comments are closed.