Eliminarea obligatiei de a utiliza stampila din 23.07.2015

Eliminarea stampilei pe documente oficialeIti aducem la cunostinta ca, O.G. 17/2015, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 540 din 20 iulie 2015, prevede eliminarea obligației utilizarii stampilei incepand cu 23.07.2015.

Astfel, toate persoanele fizice sau juridice, precum și entitațile fara personalitate juridica nu mai au obligatia sa utilizeze stampila pentru:

–          Declaratii, cereri sau orice alte documente depuse la instituțiile sau autoritatile publice

–          Documente sau orice alte inscrisuri incheiate intre acestea (ex. contracte)

Exceptii: stampila va fi utilizata:

–          Pentru documente vamale sau documente de transport pentru care reglementarile internationale prevad obligativitatea utilizarii (ex. CMR)

–          De catre personele juridice de drept public (instituții)

–          De catre profesiile liberale, atunci cand lipsa stampilei poate atrage nulitatea actului (ex. parafa pentru notari, avocati, medici)

Vrei sa afli mai multe informatii si sa iti optimizezi taxele? Inscrie-te la newsletterul nostru (sectiunea din stanga paginii) si vei primi ultimele noutati in materie de legislatia muncii, contabila si fiscala.

Pentru o “reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita accesand pagina noastra de contact.

Contana – expert contabil si consultant fiscal

Comments are closed.