Atentie! pana in 29.02.2012 ai obligatia depunerii fiselor fiscale. Acestea nu vor mai fi intocmite pentru veniturile obtinute in 2012. – Consultanta fiscala

In cazul in care ai personal angajat, si ultimele modificari legislative au facut neclara obligativitatea depunerii unor declaratii, iti putem confirma ca fisele fiscale pentru anul 2011 trebuie depuse la Fisc pana la finalul lunii februarie, acesta fiind ultimul an in care aceste formulare mai trebuie completate anual de catre angajatori.

Odata cu modificarile facute prin OG 30/2011, angajatorii nu mai obligatia sa completeze si sa depuna fisele fiscale pentru drepturile salariale si asimilate salariilor dupa data de 1 ianuarie 2012. Asta inseamna ca, incepand cu anul 2013, cand ar fi trebuit sa fie depuse fisele fiscale pentru anul fiscal 2012, obligativitatea depunerii a fost eliminata.

De asemenea, OG 30/2011 stabileste inca o obligatie a platitorilor de venituri, acestia avand obligatia de a elibera, la cererea angajatilor, un document (netipizat) care sa cuprinda cel putin informatii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat in cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat si retinut.

Prin urmare, pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor aferente anului fiscal 2011, angajatorii au obligatia sa completeze si sa depuna fise fiscale (formular 210) pana miercuri, 29 februarie 2012.

Fisele fiscale se depun la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala contribuabilii au domiciliul fiscal sau unde sunt luati in evidenta, in format electronic, insotite de borderoul centralizator editat cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat.

Nerespectarea de catre platitorii de salarii si venituri asimilate salariilor a obligatiilor privind completarea si pastrarea fiselor fiscale, precum si neindeplinirea obligatiilor privind transmiterea la organul fiscal competent sau la terte persoane (inclusiv angajat) a fiselor fiscale in termenul stabilit se sanctioneaza cu amenda: pentru persoanele fizice – de la 500 la 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice – de la 1.000 la 5.000 lei.

In cazul in care ai inceput de curand sa ai personal angajat cu carte de munca, si doresti lamuriri privind transmiterea Registrului General de Evidenta a Salariatilor, gasesti aici un articol care iti poate raspunde la intrebari.

Vrei si tu sa afli mai multe despre cum poti optimiza calculul taxelor si impozitelor pentru firma ta?

Contacteaza-ne si iti vom arata in functie de structura activitatii tale, care sunt diferentele de taxe care iti raman in buzunar, si ce prevederi fiscale pot fi aplicate pentru businessul tau.

Vrei sa optimizezi mai mult ? Inscrie-te la newsletterul nostru si vei primi ultimele noutati in materie de legislatie contabila si fiscala.
Pentru o “reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita!  Contact

Contana – expert contabil si consultant fiscal.

Comments are closed.