Atentie – crestere semnificativa de impozit pentru cladirile nereevaluate – Consultanta fiscala

O data cu publicarea modificarilor Codului Fiscal aduse de Ordonanta 30/2011 din 02.09.2011, are loc o majorare semnificativa a impozitului platit de catre societatile comerciale, pe cladirile nereevaluate.

Conform ordonantei, in cazul unei clădiri care nu a fost reevaluata, cota impozitului pe cladiri se stabileşte de consiliul local / Consiliul General al Municipiului Bucuresti între:
a) 10% şi 20% din valoarea cladirii, pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta;
b) 30% şi 40% din valoarea cladirii, pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinta.

Anterior, procentul era cuprins intre 5%  si 10% pentru cladirile nereevaluate în ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta, indiferent de perioada in care cladirea nu a fost reevaluata.

Prin urmare, pentru a evita plata unor impozite si taxe foarte ridicate, te sfatuim sa verifici data ultimei reevaluari si, daca este cazul, sa reevaluezi cladirile.

Vrei sa afli mai multe informatii si sa iti optimizezi taxele? Inscrie-te la newsletterul nostru si vei primi ultimele noutati in materie de legislatia muncii, contabila si fiscala.

Pentru o „reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de „creatie” sa gasim solutia potrivita!  Contact

Contana – expert contabil si consultant fiscal

Comments are closed.