Noi ne dorim ca orice antreprenor să se concentreze mai mult pe dezvoltarea afacerii, nu pe hârțăgoraia din România care-i dă mari bătăi de cap și ajunge în punctul de a abandona.
Am înțeles că aici sunt primii pași pe care îi faci în antreprenoriat și am făcut lucrurile să fie simple pentru tine.
Tot ce ai de făcut este să alegi o denumire de firmă, cine vor fi asociații, unde vei avea sediul social și să iei legătura cu unul din consultanții noștri.
Noi ne vom ocupa de întocmirea și depunerea dosarului ONLINE fără ca tu să te deplasezi.
Putem face ca lucrurile să fie la fel de simple și dacă vrei să modifici actele firmei sau să-ți închizi o firmă.
Indeplinște-ți visul de a deveni antreprenor în 2 pași simpli →
1.ALEGE UN NUME IDEII TALE
Totul începe cu o idee, apoi o transformi în afacere, după o dezvolți și pe urmă culegi roadele muncii tale, adică PROFITUL. Pentru a porni împreună la drum, hai să aflăm de la tine, cum se va numi firma ta, câți acționari și administratori vor fi în firmă, adresa unde va fi sediul social și care va fi activitatea pe care o vei desfășura.
Știi de ce foarte mulți oameni amână să-și deschidă o afacere? Pentru că le este frică să ACȚIONEZE și să-și asume un RISC, datoriă birocrației
2.ALEGE CALEA CEA MAI SIMPLĂ
Am început să ne cunoaștem și ți-am promis că ne vom asuma responsabilitatea să depunem actele ONLINE pentru tine fără să te deplasezi. Suntem în permanență conectați la stadiul dosarului tău și după ce îl depunem, a doua zi primești deja răspunsul. Imediat ce primim actele firmei scanate, ți le trimitem pe mail pentru a începe activitatea și te vom îndruma să faci tot ce este mai important pentru tine. Actele în original vor venii ulterior prin poștă.
Știi de ce o firmă din România nu trece de pragul de 5 ani? Pentru că nu alege un contabil profesionist, dedicat activității firmei, atent la toate modificările apărute în legislația română și ,cel mai important, implicat să realizeze un PROFIT.
Te ajutam să eviți orice obstacol, economisind și câștigând mai mulți bani cu taxe mai mici.
Venim cu soluții astfel încât să te poți concentra asupra a ceea ce contează pentru afacerea ta
Afacerile sunt construite cu ajutorul oamenilor din jurul tău pentru a te duce acolo unde vrei să ajungi
Tot ce ai de făcut este să alegi o denumire de firmă, cine vor fi asociații, unde vei avea sediul social și să iei legătura cu unul din consultanții noștri.
Call to action →
Mai mult decât atât, îți lăsăm și câteva informații utile pentru tine
-3% daca societatea nu are salariati;
-1% daca societatea are cel putin un salariat.
Orice persoană care utilizează un panou, afișaj sau o structură de afișaj pentru reclamă și publicitate datorează plata unei taxe anuale către bugetul local al comunei, al orașului sau al municipiului, după caz, în raza căreia/căruia este amplasat panoul, afișajul sau structura de afișaj respectivă.
Valoarea ei se calculează anual, prin înmulţirea numărului de metri pătraţi sau a fracţiunii de metru pătrat a suprafeţei afişajului pentru reclamă sau publicitate cu suma stabilită de consiliul local.
Datorita abrogarii prevederilor referitoare la sistemul simplificat de contabilitate, potrivit carora contabilitatea anumitor entitati care se incadrau in doua criterii de marime (CA sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro) putea fi organizata si condusa si pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, din 2015, acest lucru nu mai este permis.
Se utilizeaza notiunea simpla de factura. Nu mai exista notiunea de Factura fiscala, deoarece facturile fiscale tiparite, inseriate si numerotate de Imprimaria Nationala nu mai exista.
Orarul de funcţionare se afişează la intrarea în unitate, în mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat sa il afiseze si să asigure respectarea acestuia
In ceea ce priveste stabilirea venitului net anul in sistemul real acesta se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.
In cazul stabilirii venitului net in sistemul norme de venit, acesta se determina prin aplicarea cotei de impozitare de 16 % asupra normei de venit specifica activitatii desfasurate. Normele de venit se stabilesc şi se publică, anual, în cursul trimestrului IV al anului anterior celui în care urmează a se aplica.
Da. Contribuabilii, persoane juridice înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au obligaţia să ţină registrul unic de control, iar celelalte categorii de contribuabili pot ţine registrul unic de control, în funcţie de opţiunea acestora. Acesta se achizitioneaza de la Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, pretul fiind de 30 lei.
Constituie contravenţii următoarele fapte:
Amenzi de la 500 lei la 1.000 lei pentru savarsirea primei fapte, si de la 1.000 lei la 2.000 lei, pentru savarsirea celei de a doua.
Contribuabilii care refuza sa permită funcţionarilor împuterniciţi de organul fiscal pentru a efectua o cercetare la faţa locului, precum şi experţilor folosiţi pentru această acţiune intrarea acestora pe terenuri, în încăperi şi în orice alte incinte, în măsura în care acest lucru este necesar pentru a face constatări în interes fiscal risca amendă de la 25.000 lei la 27.000 lei
Linia de credit este o facilitate pusa la dispozitia clientilor sai de catre banci. Aceasta reprezinta suma maxima pe care o banca o poate da unui client, persoana fizica sau juridica, fara prea multe formalitati. Valoarea creditului este determinata de castigurile lunare ale clientului si in functie de ratele platite pentru alte credite.
Principalul avantaj al liniei de credit este dat de flexibilitatea cu care clientul poate sa o foloseasca in mod treptat, in functie de nevoile sale sau ale companiei. Astfel se pot utiliza credite successive pana la un total si la o perioada stabilita in prealabil (in general 3-5 ani). Pentru sumele utilizate, debitorul plateste o dobanda calculata de obicei in functie de dobanda pietei din ziua utilizarii efective. Pentru sumele neutilizate se plateste un comision de angajament (in general 0,5% sau 0,75%).
Creditele la termen permit o flexibilitate foarte redusa, putand fii utilizate doar pentru destinatiile precizate in momentul solicitarii lor.
O linie de credit este foarte utila daca ai o afacere si doresti sa reinnoiesti echipamentele tehnologice din firma pe care o conduci.
Asa cum se prevede in regulamentul valutar, ca regula generala: plăţile, încasările, transferurile şi orice alte asemenea operaţiuni care decurg din vânzări de bunuri şi prestări de servicii între rezidenţi, indiferent de raportul juridic care le reglementează, se realizează numai în moneda naţională (leu). Exista insa si cateva exceptii.
Cardul de debit este cardul prin intermediul căruia utilizatorul dispune doar de disponibilităţile băneşti proprii existente într-un cont deschis la emitent pentru efectuarea operaţiunilor de plati, retrageri-depuneri numerar, transferuri de fonduri.
Cardul de credit este cardul prin intermediul căruia utilizatorul dispune de disponibilităţile băneşti ale emitentului, oferite sub forma unei linii de credit, care îi permit utilizatorului efectuarea operaţiunilor prevăzute la cardul de debit în limita unui plafon stabilit în prealabil.
Plafonul de garantare reprezintă echivalentul în lei al sumei de 100.000 de euro per deponent, per bancă, atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoanele juridice prevazute de lege.
Prezența unui notar public sau a unui avocat nu este obligatorie pentru a garanta valabilitatea unui contract de comodat.
Notiunea de contabilitate primara se refera la intocmirea urmatoarelor documente contabile care stau la baza celor mai importante tranzactii economice:
In cazul in care casa de marcat s-a defectat, pana la repunerea in functiune utilizatorii, cu excepţia taximetriştilor, înregistrează tranzacţiile efectuate în această perioadă într-un registru special, care se completează fără ştersături sau fără spaţii neutilizate.
La repunerea în funcţiune a aparatului tehnicianul unităţii de service acreditate, denumit în continuare tehnician de service, consemnează în registrul special, după ultima înregistrare a tranzacţiilor efectuate de utilizator, data şi ora începerii funcţionării aparatului, sub semnătura şi numele în clar ale tehnicianului de service.
Registrul-jurnal, Registrul-inventar şi Cartea mare, precum şi documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitatea financiară se păstrează în arhiva, timp de 10 ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, cu excepţia statelor de salarii, care se păstrează timp de 50 de ani. O lista restransa de documente se pot pastra 5 ani.
În caz de pierdere, sustragere sau distrugere a unor documente contabile se vor lua măsuri de reconstituire a acestora în termen de maximum 30 de zile de la constatare, potrivit reglementărilor emise în acest scop.
Pentru corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal utilizatorul trebuie sa intocmeasca un dosar care va cuprinde:
Un aranjament incheiat cu o banca, prin care unui client de peste hotare i se pune la dispozitie o suma de bani, fiind o forma de decontare fara numerar, prin care unitatile asigura cu anticipatie din propriile disponibilitati sumele necesare efectuarii anumitor plati.
CMP (cost mediu ponderat) – este o metoda de descarcare de gestiune pentru stocuri .Costul fiecarui element se calculeaza pe baza mediei ponderate a costurilor elementelor similare aflate în stoc la începutul perioadei si a costului elementelor similare produse sau cumparate în timpul perioadei. Astfel valoarea iesirilor este la nivelul unei medii intre cele mai vechi si cele mai noi produse din stoc.
O activitate dependenta este orice activitate desfasurata de o persoana fizica intr-o relatie de angajare.
Încă nu te-ai abonat la newsletter-ul nostru? Poți să o faci acum și gratuit
Din 1999 suntem alături de antreprenori români și străini, ajutându-i să găsească în permanență soluții pentru a nu-și pierde banii și să evite plata unor taxe nejustificate.
Vremurile se schimbă, lumea se schimbă, legislația se schimbă, doar parteneriatul nostru cu clienții rămâne la fel, nu doar prin oferirea de servicii ”clasice„ de contabilitate, ci și prin metode noi de dezvoltare a afacerii.
Înainte de a ”bate palma” cu un potențial client sau furnizor, te rugăm să verifici statusul firmei sale:
Este înregistrat în scopuri de TVA?
© Copyright 2021 – Contana Creatori de Taxe Mici
ANPC Politica de confidețialitate Politica Cookies GDPR
shifted by wizzdesign
© Copyright 2021 – Contana Creatori de Taxe Mici
ANPC
Politica de confidețialitate
Politica Cookies
GDPR
shifted by wizzdesign