Contabilitate

Totul începe cu o idee!

Am înțeles că implicarea, comunicarea clară și rapidă a informațiilor, sunt cele mai importante lucruri în parteneriatul cu clienții noștri interesați de contabilitate, și pentru asta lăsăm suficient timp colegilor noștri să se ocupe de îmbunătățirea permanentă a relațiilor.

 

Indiferent, că îți dorești să ne aduci absolut toate documentele și să uiți de problema contabilității, sau ai un întreg departament contabil care trebuie organizat, îți punem la dispoziție specialiștii potriviți, și ne asigurăm că primești la timp toate informațiile strategice de care ai nevoie. 

Ne asigurăm că îți înțelegem corect nevoile,  răspundem promt la întrebările tale, și ne asumăm furnizarea cu acuratețe a informațiilor.

 

De la noi te poți aștepta să facem lucrurile cât de bine putem, să facem lucruri mici care ne fac astăzi mai bun ca ieri, și să îți arătăm că ne pasă. 

 

Ne vom recunoaște și asuma greșelile, și vom găsi modalități de îndreptare a lor, tocmai pentru că ținem la parteneriatul nostru, și îl gândim pe termen lung.

Indeplinște-ți visul de a deveni antreprenor în 2 pași simpli

Cum să înființezi
online o firmă?

1.ALEGE UN NUME IDEII TALE

 

Totul începe cu o idee, apoi o transformi în afacere, după o dezvolți și pe urmă culegi roadele muncii tale, adică PROFITUL. Pentru a porni împreună la drum, hai să aflăm de la tine, cum se va numi firma ta, câți acționari și administratori vor fi în firmă, adresa unde va fi sediul social și care va fi activitatea pe care o vei desfășura.

 

Știi de ce foarte mulți oameni amână să-și deschidă o afacere? Pentru că le este frică să ACȚIONEZE și să-și asume un RISC, datoriă birocrației

2.ALEGE CALEA CEA MAI SIMPLĂ

 

Am început să ne cunoaștem și ți-am promis că ne vom asuma responsabilitatea să depunem actele ONLINE pentru tine fără să te deplasezi. Suntem în permanență conectați la stadiul dosarului tău și după ce îl depunem, a doua zi primești deja răspunsul. Imediat ce primim actele firmei scanate, ți le trimitem pe mail pentru a începe activitatea și te vom îndruma să faci tot ce este mai important pentru tine. Actele în original vor venii ulterior prin poștă.

 

Știi de ce o firmă din România nu trece de pragul de 5 ani? Pentru că nu alege un contabil profesionist, dedicat activității firmei, atent la toate modificările apărute în legislația română și ,cel mai important, implicat să realizeze un PROFIT. 

 

Înființări și modificări firme

În timp ce tu te ocupi de fapte, noi de ocupăm de acte pentru tine, online și fără deplasări 

Consultanță fiscală

Venim cu soluții astfel încât să te poți concentra asupra a ceea ce contează pentru afacerea ta

Salarizare & HR

Afacerile sunt construite cu ajutorul oamenilor din jurul tău pentru a te duce acolo unde vrei să ajungi

Raportări financiare

Creșterea afacerii tale se măsoară în cifre, nu în cuvinte

Vrei să îți
înființezi o firmă?

Tot ce ai de făcut este să alegi o denumire de firmă, cine vor fi asociații, unde vei avea sediul social și să iei legătura cu unul din consultanții noștri.

Call to action →

Intrebari frecvente!

Mai mult decât atât, îți lăsăm și câteva informații utile pentru tine

Plafonul pentru trecerea de la plătitor trimestrial de TVA la plătitor lunar este cifra de afaceri de 100.000 euro (contravaloarea în lei se determină pe baza cursului de schimb comunicat de BNR valabil pentru data de 31 decembrie a anului  precedent, respectiv 4,6581 la 31.12.2018). Astfel plafonul pentru anul 2021 este de 465.810 lei.

Plafonul pentru încadrarea la microîntreprinderi este cifra de afaceri sub 1.000.000 euro (cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel de la închiderea exerciţiului financiar precedent – la 31.12.2018 a fost de 4,6639, prin urmare plafonul este de 4.663.900 lei).

După ce operatorul economic s-a dotat cu una sau mai multe case de marcat cu jurnal electronic, în practică se vor folosi următoarele declarații fiscale ce trebuie depuse la ANAF pentru diferite situații:

Da – inventarierea anuală este obligatorie. Conform prevederilor legii contabilității, răspunderea pentru buna organizare a lucrărilor de inventariere revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării entităţii.

În situatia în care entităţile nu au nici un salariat care să poată efectua operaţiunea de inventariere, aceasta se efectuează de către administratori.

Limite încasări:

  • plafon zilnic de 5.000 lei de la o persoană;

Excepție: magazinele de tipul cash and carry la care limita unui plafon zilnic este de 10.000 lei de la o persoană.

Limite plăți:

  • plafon zilnic de 5.000 lei/persoană și nu mai mult de un plafon total de 10.000 lei/zi;

Excepție: plăţi către magazinele de tipul cash and carry care sunt în limita unui plafon zilnic total de 10.000 lei.

Avansuri decontare:

Prețul este valoarea la care se vând produsele și este influențat de mai mulți factori: situația pieței, prețurile practicate de competitori și multe altele. Costul de producție reflectă valoarea cheltuielilor angrenate pentru a obține produsul respective – cheltuieli care se pot atribui direct.

Activul net contabil este un indicator de bază al analizei financiare și este utilizat la estimarea valorii unei întreprinderi. Se calculează ca active minus datorii și, în teorie, este suma pe care acționarii/asociații întreprinderii ar primi-o în caz de lichidare (adică ceea ce rămâne din valorificarea activului, după plata datoriilor).

Din punct de vedere fiscal apare o restricție suplimentară reprezentată de pragul de 2.500 lei la înregistrarea unui mijloc fix.

Amortizarea contabilă este cea care apare în balanța de verificare. Registrul fiscal este registrul pe baza căruia se calculează amortizarea fiscală, conform precizărilor din Codul Fiscal. Amortizarea calculată astfel nu se înregistrează nicăieri, ea fiind utilizată doar la calculul impozitului pe profit.

Art. 144.4 din Legea societăților comerciale precizează că este interzisă creditarea de către societate a administratorilor acesteia, prin intermediul unor operaţiuni precum acordarea de împrumuturi administratorilor.

Prevederea nu se aplică:

Da, din 2016 și administratorii pot beneficia de indemnizație de deplasare.

Da, sponsorizările se pot acorda atât în bani cât și în natură.

Abonează-te la noutățile Contana

Încă nu te-ai abonat la newsletter-ul nostru?  Poți să o faci acum și gratuit