Consultanță fiscală

Reducem impactul taxelor

”Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”- o expresie cunoscută ce reprezintă dările către Stat pe care trebuie să le plătești după ce îți calculăm corect impozitele.

 

La majoritatea firmelor din România, cheltuiala numărul 1 ajunge să fie, nu rata la bancă, sau costul cu salariile, ci cuantumul impozitelor și taxelor.

 

Temerea că ”mi se pot calcula impozite și taxe suplimentare”, datorită legislației stufoase, care lasă loc de interpretare din România, răpește o mare parte din energia antreprenorilor.

 

Apelarea la unul din ”doctorii”noștri pe taxe și impozite, care să îți găsească rețeta fiscală potrivită, te poate scăpa de această durere de cap, lăsându-ți energia, timpul și fondurile necesare pentru ați dezvolta afacerea.

 

 

Vreau taxe corecte →

Cum să înființezi
online o firmă?

1.ALEGE UN NUME IDEII TALE

 

Totul începe cu o idee, apoi o transformi în afacere, după o dezvolți și pe urmă culegi roadele muncii tale, adică PROFITUL. Pentru a porni împreună la drum, hai să aflăm de la tine, cum se va numi firma ta, câți acționari și administratori vor fi în firmă, adresa unde va fi sediul social și care va fi activitatea pe care o vei desfășura.

 

Știi de ce foarte mulți oameni amână să-și deschidă o afacere? Pentru că le este frică să ACȚIONEZE și să-și asume un RISC, datoriă birocrației

2.ALEGE CALEA CEA MAI SIMPLĂ

 

Am început să ne cunoaștem și ți-am promis că ne vom asuma responsabilitatea să depunem actele ONLINE pentru tine fără să te deplasezi. Suntem în permanență conectați la stadiul dosarului tău și după ce îl depunem, a doua zi primești deja răspunsul. Imediat ce primim actele firmei scanate, ți le trimitem pe mail pentru a începe activitatea și te vom îndruma să faci tot ce este mai important pentru tine. Actele în original vor venii ulterior prin poștă.

 

Știi de ce o firmă din România nu trece de pragul de 5 ani? Pentru că nu alege un contabil profesionist, dedicat activității firmei, atent la toate modificările apărute în legislația română și ,cel mai important, implicat să realizeze un PROFIT. 

 

Contabilitate

Te ajutam să eviți orice obstacol, economisind și câștigând mai mulți bani cu taxe mai mici.

Înființări și modificări firme

În timp ce tu te ocupi de fapte, noi de ocupăm de acte pentru tine, online și fără deplasări 

Salarizare & HR

Afacerile sunt construite cu ajutorul oamenilor din jurul tău pentru a te duce acolo unde vrei să ajungi

Raportări financiare

Creșterea afacerii tale se măsoară în cifre, nu în cuvinte

Vrei să îți
înființezi o firmă?

Tot ce ai de făcut este să alegi o denumire de firmă, cine vor fi asociații, unde vei avea sediul social și să iei legătura cu unul din consultanții noștri.

Call to action →

Intrebari frecvente!

Mai mult decât atât, îți lăsăm și câteva informații utile pentru tine

Legislatia fiscala permite deducerea TVA de pe bon daca valoarea bonului inclusiv TVA este sub 100 euro si bonul are tiparit codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului. Asadar pentru achizitii sub 100 euro (la cursul valabil la data emiterii bonului) este suficient bonul, pentru restul este nevoie de factura.

Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani (sau 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală). Termenul de prescripție va începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.

Da, cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private care nu sunt scăzute din impozitul pe profit se reportează în următorii 7 ani consecutivi (recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit).

Da, profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice și echipamente periferice, mașini și aparate de casă, de control și de facturare, în programe informatice, precum și pentru dreptul de utilizare a programelor informatice, produse și/sau achiziționate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, și puse în funcțiune, folosite în scopul desfășurării activității economice, este scutit de impozit.

Activele corporale pentru care se aplică scutirea de impozit sunt cele prevăzute în subgrupa 2.1, respectiv în clasa 2.2.9 din Catalogul privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe, aprobat prin hotărâre a Guvernului.

Da, potrivit prevederilor CF, acestea sunt deductibile, bineinteles acestea trebuind sa fie efectuate in scopul derularii activitatii companiei. Din 2016 este deductibila si diurna acordata administratorului.

Certificatul de atestare fiscala reprezinta actul prin care un contribuabil vede exact care ii este situatia fiscala, ce debite si ce accesorii are de plata.

Valabilitatea cerificatului de atestare fiscala este de 30 de zile de la data eliberarii pentru persoanele juridice, iar pentru persoanele fizice este de 90 de zile de la data eliberarii.

Certificatul de cazier fiscal este valabil 30 de zile de la data emiterii şi numai în scopul pentru care a fost eliberat.

Persoanele eligibile pentru acest sistem sunt persoanele inregistrate in scop de TVA a caror cifra de de afaceri in anul precedent nu a depasit plafonul de 2.250.000 lei si opteaza pentru acest sistem.

Contribuabilii care in 2018 au avut ca perioada fiscala luna si care nu au depasit cifra de afaceri de 100.000 euro si nici nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri, vor utiliza ca perioada fiscala in 2019 trimestrul.

In cele ce urmeaza dorim sa va prezentam cateva pagini online de informare si verificare parteneri puse la dispozitia contribuabililor de catre ANAF:

Informatii cu privire la creanţele fiscale existente în fişa pe plătitor din dosarul fiscal precum si altele pot fi verificate online pe platforma “SPV – Spatiul Privat Virtual” pus la dispozitia contribuabilului de catre ANAF.

Nerespectarea obligatiei privind auditarea, conform legii, a situatiilor financiare anuale si a situatiilor financiare anuale consolidate; amenda de la 30.000 lei la 40.000 lei.

Prezența unui notar public sau a unui avocat nu este obligatorie pentru a garanta valabilitatea unui contract de comodat.

Certificatul de atestare fiscala – poate fi utilizat de persoana juridica interesată pe o perioadă de până la 30 de zile de la data eliberării. În cazul persoanelor fizice, perioada în care poate fi utilizat este de până la 90 de zile de la data eliberării.

Abonează-te la noutățile Contana

Încă nu te-ai abonat la newsletter-ul nostru?  Poți să o faci acum și gratuit