4 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE STII PENTRU A NU PLATI MAJORARI LA BUGETUL DE STAT

Postat in:

July 16, 2020

Autor:

Contana

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
semi-cerc

Salut,
Guvernul Romaniei pare sa constientizeze ca situatia economica va avea de suferit pe termen lung in urma pandemiei, astfel incat apar in continuare masuri economice pentru a veni in sprijinul oamenilor de afaceri, iar intarzierile care apar la platile catre bugetul de stat in aceasta perioada nu vor fi penalizate, asa cum ar fi fost in mod normal.

Astazi avem noutati despre amnistia fiscala, care a suferit noi modificari și iti supunem atentiei cele mai importante 4 aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a nu plati majorari pentru aceste datorii.

In primul rand, pentru a-ti fi mai clare lucrurile, te invitam sa citesti articolul anterior – mai detaliat – despre amnistia fiscala (si alte facilitati fiscale de care poti beneficia in aceasta perioada). Daca cumva ai ratat acest articol, te sfatuiesc sa nu treci mai departe, pana nu il parcurgi.

Cele 4 lucruri pe care trebuie sa le stii in prezent sunt:

  1. Fac obiectul amnistiei fiscal obligatiile bugetare scadente la data de 31 iulie 2020. Pana acum, amnistia fiscala privea obligatiile scadente la 31 martie 2020.

Acest nou termen inseamna ca pentru toate datoriile pe care le ai scadente pana la 31 iulie, indiferent cat de vechi ar fi, daca vei face platile pana la 31 decembrie 2020, iti vor fi sterse toate majorarile / penalitatile de intarziere.

  1. Se extinde amnistia fiscala si pentru datoriile la bugetele locale si amenzi, deci daca nu ai avut posibilitatea sa iti platesti la timp nici impozitele auto, pe cladiri sau terenuri, poti solicita sa nu fii penalizat nici pentru aceste intarzieri.
  2. Se prelungeste termenul limita pana la care poate fi depusa solicitarea de restructurare a obligatiilor bugetare, de la 15 decembrie 2020 (cat era initial) la 31 decembrie 2020.
  3. Procedura consta in depunerea unei notificari la ANAF privind intentia de a beneficia de prevederile referitoare la amnistia fiscala, urmand ca in 10 zile sa primesti un certificat fiscal unde se vor vedea sumele care se incadreaza pentru aceasta facilitate, fara majorari si penalitati.

Atentie!
Daca ai depus deja o notificare la ANAF pentru obligatiile scadente pana la 31 martie, ai termen de 10 zile de la intrarea in vigoare alegii sa ceri refacerea planului de restructurare pentru a include toate obligatiile restante la 31 iulie 2020.

Suntem aici sa te ajutam!

Ca sa facem haz de necaz, stim cu totii ca sunt doua lucruri in viata de care nu scapi: Moartea si Fiscul. Nici nu stii de care sa iti fie mai teama.

Redevenind seriosi, suntem convinsi ca stii deja ca tot ce tine de depunerea de documente la ANAF e delicat si cu intorsaturi de situatie si risti sa depasesti vreun termen de depunere sau sa intelegi gresit un amanunt si sa ai mari surprize, care ar putea fi evitate prin consultanta de specialitate.

Stim ca este o perioada foarte dificila si nu vrem sub nicio forma sa lasam pe nimeni in urma, exista solutii si atunci cand lucrurile par a fi de nerezolvat, o privire obiectiva si cunoasterea foarte buna a legislatiei pot oferi noi perspective pentru tine, ca antreprenor.

Suntem aici, iar daca nu ti-e indiferent cati bani platesti acum pe impozite si taxe, contacteaza-ne in cel mai scurt timp posibil si vei primi o reteta specializata pe cazul tau specific.

Pentru mai multe informatii explicate pe limba ta, aboneaza-te gratuit la buletinul nostru informativ, si vei primi si raspunsuri la intrebarile pe care noi le primim saptamanal de la sute de antreprenori.

Daca ti-a placut acest articol si doresti sa imbunatatim calitatea informatiilor, te rugam sa ne lasi un feeback si iti promitem ca o sa tinem cont de parerile tale.