AMNISTIE FISCALA APROBATA DE GUVERN

Postat in:

May 14, 2020

Autor:

Contana

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
semi-cerc

Salut,
NU te ingrijora daca ai acumulat penalitati la datoriile bugetare catre Stat pe care nu ai reusit sa le achiti la inceputul pandemiei, o poti face pana la 15 decembrie 2020, atat ca persoana fizica cat si juridica.

Guvernul a aprobat aceasta amnistie pentru accesoriile aferente obligatiilor bugetare restante pana la 31 martie 2020, fara sa specifice perioada fiscala.

Anularea acestor dobanzi, penalitati și alte accesorii (calculate la depasirea scadentei de plata la buget) te pot ajuta cu economisirea unor bani, dar trebuie sa-i gestionezi in asa fel incat sa nu te indatorezi mai mult lasand obligatiile bugetare de plata, deoparte.

Exista 4 tipuri de facilitati fiscale pentru aceste accesorii restante pana la 31 martie 2020 la depunerea cererii de anulare a lor, cu conditia ca toate declaratiile fiscale sa fie depuse si:

1.Sa platesti obligatiile bugetare principale restante

2.Sa depui declaratii rectificative, daca exista erori in sumele declarate initial

3.Sa achiti obligatiile bugetare principale si sa ai doar accesorii

4.Sa achiti obligatiile pana la termenul de plata stabilit in decizia de impunere, in cazul unui control

ATENTIE Daca ti-au fost instituite propriri poti efectua plati din sumele indisponibilizate la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta sau daca ai esalonare la plata si doresti sa o mentii sau sa o finalizezi pana la 15 decembrie 2020, poti beneficia de aceste facilitati fiscale.

Aceasta amnitie a fost aprobata de Guvern, prin ordonata de urgenta, dar nu a fost publicata in Monitorul Oficial.

Cum se aplica? … contactează-ne