Anularea accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante la 31.12.2018

Postat in:

September 24, 2019

Autor:

Contana

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
semi-cerc

Stimați clienți și parteneri,
Vă informăm că persoanele juridice care au obligații bugetare restante la 31.12.2018, administrate de organul fiscal sub 1 milion de lei, pot solita ANULAREA accesoriilor.

Pot beneficia de aceste faciliăți fiscale și persoanele fizice sau entitățiile fără personalitate juridică indiferent de cuantumul obligățiilor bugetare principale restante.

Debitorii pot depune o notificare (opțional) prin care să-și exprime intenția de a beneficia de anularea accesoriilor, indeplinind cumulativ condițiile prevăzute la data cererii, dar nu mai târziu de 16.12.2019.

Este bine de știut că anularea accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante la 31.12.2018 se aplică și în cazul celor administrate de alte instituții sau autorități publice.

În acest caz, cererea de anulare a accesoriilor se depune şi se soluţionează de către instituţia sau autoritatea publică care administrează respectivele obligaţii bugetare.
Baza legală : OG.6/2019 privind instituirea unor faciități fiscale.

Menționăm că procedura de anulare a accesoriilor se află în stadiu de proiect, fiind în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați