Termen nou de depunere a declaratiei 230 (privind redirectionarea a 2% din impozit) pentru veniturile obtinute in anul 2011 – Contabilitate

Modificarile aduse Codului Fiscal in septembrie 2011, prelungesc termenul de depunere a declaratiei 230, de la 15 mai 2012, la 25 mai 2012, pentru veniturile realizate in anul 2011.

Formularul 230, se completeaza si se depune de catre toate persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate acestora, in mod optional, atunci cand contribuabilii opteaza pentru virarea unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual, pentru sustinerea unitatilor de cult , sau entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii.

ATENTIE: Este important sa stii ca alegerea depunerii Declaratiei 230, nu implica nici un cost, cei 2% din impozit fiind directionati de catre stat din impozitul deja platit de catre tine in anul precedent.

PFA-urile, sau persoanele care obtin venituri din alte activitati, cum ar fi venitul net / castigul net anual din cedarea folosintei bunurilor si/sau activitati agricole determinate in sistem real, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, precum si orice alte operatiuni similare, pot opta pentru virarea a 2% din impozit prin declaratia 200.

Click aici – pentru un articol legat de declaratia 200 (privind venitul realizat).

In concluzie, pana in data de 25 mai, poti ajuta o entitate non-profit, redirectionand 2% din impozit pentru sustinerea activitatii acesteia.

Vrei si tu sa afli mai multe despre cum poti optimiza calculul taxelor si impozitelor pentru firma ta?

Contacteaza-ne si iti vom arata in functie de structura activitatii tale, care sunt diferentele de taxe care iti raman in buzunar, si ce prevederi fiscale pot fi aplicate pentru businessul tau

Vrei sa optimizezi mai mult ? Inscrie-te la newsletterul nostru si vei primi ultimele noutati in materie de legislatie contabila si fiscala.

Pentru o “reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita! Contact

Contana – expert contabil si consultant fiscal

Comments are closed.