Prelungire termen de depunere a declaratiillor privind Impozite si taxele locale

prelungire-taxe-si-impozite-locale

Potrivit unui comunicat oficial publicat pe website-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), termenul pana la care persoanele fizice si firmele care detin in proprietate cladiri trebuie sa depuna declaratiile la directiile de taxe locale a fost prelungit, de Guvern cu doua luni, pana la data de 31 mai 2016. In acelasi timp, data pana la care este acordata persoanelor fizice o reducere de 10% pentru plata integrala a impozitului pe locuinta, terenuri si masini a fost extinsa cu trei luni, pana la 30 iunie 2016.

Deasemenea, de termen prelungit pana la 31 mai vor beneficia si firmele / persoanele fizice care trebuie sa depuna declaratiile privind masinile radiate din circulatie.

Astfel, termenul de declarare a cladirilor cu destinatie nerezidentiala sau mixta detinute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie la 31 mai 2016, iar cel de declarare a cladirilor detinute de persoanele juridice a fost de asemenea prelungit de la 31 martie la 31 mai 2016.

De asemenea, persoanele fizice si juridice pot depune declaratii pentru mijloacele de transport si mijloacele de transport radiate pana la 31 mai, in loc de 31 martie, iar primul termen de plata pentru impozitul pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport datorat de orice contribuabil, cu acordarea unei bonificatii la achitarea integrala in acest termen, a fost prelungit de la 31 martie la 30 iunie.

Este important de precizat faptul ca noile termene au fost stabilite in data de 23 martie 2016, prin ordonanta de urgenta a Guvernului.

Mentionam ca, in urma discutiilor cu partenerii nostri evaluatori, am inteles ca a fost prelungit tot pana la 31 mai 2016 si termenul pana la care acestia pot reevalua cladirile (cu valoarea la 31.12.2015) in cazul in care persoanele fizice sau juridice doresc sa ataseze la declaratiile pentru stabilirea impozitelor si taxelor locale si raportul de reevaluare

Vrei sa afli mai multe informatii si sa iti optimizezi taxele? Inscrie-te la newsletterul nostru (butonul din stanga paginii) si vei primi ultimele noutati in materie de legislatia muncii, contabila si fiscala.

Pentru o “reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita accesand pagina noastra de contact.

Contana – expert contabil si consultant fiscal

 

Comments are closed.