Noutati la deducerea TVA in baza bonurilor fiscale

In cazul in care desfasori activitati economice in Romania, e important sa stii ca a fost publicata HG 84/14.03.2013, care modifica normele de aplicare ale Codului Fiscal, cu impact semnificativ asupra deductibilitatii TVA-ului.

Astfel, pentru achizitiile de bunuri si servicii pe baza de bonuri fiscale emise de casa de marcat fiscala, iti poti justifica deducerea TVA cu bonurile fiscale care indeplinesc urmatoarele conditii:

–       respecta conditiile unei facturi simplificate, si implicit au valoare de cel mult 100 EURO (la cursul din ziua achizitiei) inclusiv TVA.

–       furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul casei de marcat codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.

Pana acum deducerea TVA pe baza de bon fiscal nu era posibila decat pentru achizitiile de combustibil, in anumite conditii.

ATENTIEregulile vechi pentru bonurile de combustibil nu mai sunt valabile, bonurile de combustibil vor urma noua regula generala descrisa mai sus.

Astfel, daca doresti deducerea TVA, inclusiv pentru combustibil:

– nu uita sa soliciti emitentului sa inscrie codul tau de TVA pe bonul fiscal, utilizand casa de marcat, SAU

solicita factura, in cazul in care casa de marcat a furnizorului nu permite inscrierea pe bonul fiscal a codului tau de TVA

In toate cazurile, pentru valori mai mari de 100 EURO solicita factura.

Aplicabilitatea noilor norme, incepe de la data publicarii HG 84, respectiv de la 14.03.2013

Vrei si tu sa afli mai multe despre cum poti optimiza calculul taxelor si impozitelor pentru firma ta?

Contacteaza-ne si iti vom arata in functie de structura activitatii tale, care sunt diferentele de taxe care iti raman in buzunar, si ce prevederi fiscale pot fi aplicate pentru businessul tau

Vrei sa optimizezi mai mult si sa fii tinut la curent cu modificarile legislative? Inscrie-te la newsletterul nostru si vei primi ultimele noutati in materie de legislatie contabila si fiscala.

Pentru o “reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita! Contact

Contana.ro – consultant fiscal si expert contabil

Comments are closed.