Noua zi libera in Codul muncii: 30 noiembrie, afla care sunt sarbatorile legale in 2012

In cazul in care ai angajati la societatea ta comerciala, sau pur si simplu esti angajat, e bine sa stii ca a fost publicata in 24.07.2012 Legea 147/2012, lege ce completeaza art. 139 din ”Codul muncii”, care prevede zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

Astfel, la lista celor 11 zilele libere pe care le aveau in prezent angajatii este adaugata si data de „30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei”.

Noile prevederi intra in vigoare in 27 iulie, ceea ce inseamna ca salariatii vor beneficia de ziua  libera in 30 noiembrie incepand chiar din acest an.

Conform articolului sus mentionat, sarbatorile legale stabilite pentru anul 2012 sunt urmatoarele:

– 1-2 ianuarie, Anul Nou (duminica si luni);

– prima si a doua zi de Pasti, 15-16 aprilie (duminica si luni);

– 1 mai, ziua internationala a muncii (marti);

– prima si a doua zi de Rusalii, 3-4 iunie (duminica si luni);

– Adormirea Maicii Domnului, 15 august (miercuri);

– Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei, 30 noiembrie (vineri)

– 1 decembrie, ziua nationala a Romaniei (sâmbata);

– prima si a doua zi de Crăciun, 25-26 decembrie (marti si miercuri);

Mentionam ca, persoanele care aparţin altor culte religioase au dreptul la doua zile libere pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale.

In cazul in care ai nevoie de asistenta pe aspecte detaliate in Codul Muncii, sau Codul Fiscal, contacteaza-ne si vom gasi impreuna reteta de care ai nevoie.

Vrei si tu sa afli mai multe despre cum poti optimiza calculul taxelor si impozitelor pentru firma ta?

Contacteaza-ne si iti vom arata in functie de structura activitatii tale, care sunt diferentele de taxe care iti raman in buzunar, si ce prevederi fiscale pot fi aplicate pentru businessul tau.

Vrei sa optimizezi mai mult ? Inscrie-te la newsletterul nostru si vei primi ultimele noutati in materie de legislatie contabila si fiscala.

Pentru o “reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita. Pentru amanunte accesati pagina de  contact!

Contana.ro – expert contabil si consultant fiscal.

 

Comments are closed.