Incepand din 01.01.2016 vei fi declarat inactiv daca iti expira sediul social sau mandatul administratorului

expirare-sediu-social-societatiIn cazul in care detii o societate comerciala in Romania, e bine sa stii ca noul cod de procedura fiscala aduce modificari inclusiv asupra conditiilor de declarare ca si contribuabil inactiv.

Astfel, conform prevederilor art. 92 alin. (1), lit, f) si g) din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, un contribuabil poate fi declarat inactiv daca a expirat mandatul administratorului, sau daca durata detinerii spatiului cu destinatia de sediu social este expirata. Bazandu-se pe aceste preveri, fiscul a inceput deja o campanie de notificare a agentilor economici, prin care ii anunta ca urmeaza sa fie declarati inactivi.

Pentru a preintampina acest lucru, te rugam sa verifici atat durata sediului social al companiei tale, cat si durata dobandirii titulaturii de administrator specificata in Statutul Societatii.

Mentionam ca inactivitatea fiscala se poate inscrie si in CAZIERUL FISCAL al contribuabilului si al reprezentatilor legali sau reprezentatilor desemnati ai acestuia.

In cazul in care doresti sa fii ajutat cu pregatirea documentatiei necesare, si cu depunerea acesteia la Registul Comertului, societatea noastra a incheiat deja un contract cu o persoana care sa se ocupe de acest lucru, aceasta persoana putandu-te ajuta, daca cumva esti intr-una din situatiile de mai sus.

In cazul in care doriti informatii suplimentare privind “taxele mici”, va invitam in atelierul nostru de creatie unde putem gasi impreuna o reteta personalizata.
Pentru mai multe detalii avem rugamintea sa ne contactati

Comments are closed.