Din 1 martie, comerciantii care folosesc case de marcat sunt obligati sa afiseze un anunt de atentionare a clientilor

model-anunt-bon-fiscal-ANAFIti aducem la cunostinta ca potrivit Ordinului MFP 159/2015, incepand din 1 martie, comerciantii sunt obligati sa afiseze langa casele de marcat un anunt de atentionare a clientilor prin care sa-i informeze ca, in cazul in care nu primesc bon fiscal, pot sa pastreze produsul cumparat fara sa-l plateasca.

Deasemenea, tot in Ordinul MFP 159/2015 se stabileste modelul si continutul anuntului de atentionare a clientilor.

In cazul in care doresti modelul care trebuie afisat in incinta unde este amplasat aparatul de marcat, la loc vizibil clientilor, incepand cu 01 martie 2015, poti da click AICI.

In cazul restaurantelor, barurilor, discotecilor si cluburilor, anuntul trebuie sa figureze pe prima pagina a meniurilor sau poate fi afisat prin alte mijloace, astfel incat, la fiecare masa destinata clientilor, acestia sa aiba permanent posibilitatea de a citi anuntul de atentionare.

Publicarea este obligatorie iar nerespectarea constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 2.000 si 4.000 de lei.

Vrei sa afli mai multe informatii si sa iti optimizezi taxele? Inscrie-te la newsletterul nostru  si vei primi ultimele noutati in materie de legislatia muncii, contabila si fiscala.

Pentru o “reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de “creatie” sa gasim solutia potrivita accesand pagina noastra de contact.

Contana – expert contabil si consultant fiscal

Comments are closed.