Contraventii HG 500/2011 privind REVISAL

Esti interesat de riscurile la care te expui, daca nu respecti reglementarile legate de transmiterea ReviSal-ului? Asa cum am promis in articolul privind informatiile ce trebuie transmise si termenele de depunere, iti enumeram mai jos faptele ce constituie contraventie, si amenzile stabilite de noul cadru legislativ
Potrivit HG 500/2011 constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:

a) netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g), cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza; (amenda 10.000 lei de salariat, max. 50.000 lei). Atentie – netransmiterea registrului pentru mai mult de 5 salariati constituie infractiune.

b) refuzul de a pune la dispozitie inspectorului de munca registrul in format electronic, precum si dosarul personal al salariatilor; (amenda de la 5.000 la 8.000 lei)

c) necompletarea elementelor contractului individual de munca conform art. 3, respectiv netransmiterea registrului in termenele prevazute la art. 4; (amenda de la 5.000 la 8.000 lei)

d) completarea registrului de catre alte persoane decat cele prevazute la art. 2 alin. (5) (nominalizate prin decizie) sau alin. (6) (subcontractare catre persoane juridice autorizate ITM); (amenda de la 3.500 la 5.000 lei)
e) completarea registrului cu date eronate sau incomplete; (amenda de la 3.500 la 5.000 lei)
f) alterarea sau stergerea datelor din registru, precum si interventia neautorizata asupra aplicatiei informatice a registrului. (amenda de la 3.500 la 5.000 lei)
g) nerespectarea prevederilor art. 2 alin. (8) privind informarea inspectoratelor teritoriale de munca cu privire la prestatorii de servicii; (amenda de la 2.500 la 5.000 lei)
h) refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat; (amenda de la 300 la 1.000 lei)
i) nerespectarea prevederilor art. 2 alin. (7) (Prestatorii prevazuti la alin. (6) nu pot subcontracta, la randul lor, serviciile de completare si transmitere a registrului incredintate de angajator.); (amenda de la 3.500 la 5.000 lei)
j) nerespectarea prevederilor art. 7. (Registrul se pastreaza in forma electronica la sediul angajatorului si, dupa caz, la sediul sucursalei, agentiei, reprezentantei sau al altor asemenea unitati fara personalitate juridica, care au delegata competenta infiintarii registrului). (amenda de la 300 la 1.000 lei)

ReviSal-ul poate fi depus fie de un salariat al societatii, care va fi inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca, fie prin prestatori externi de servicii. In cazul in care nu ai citit deja articolul cu detaliile privind persoanele care pot depune ReviSal-ul click aici

Pentru acoperirea acestor riscuri, poti opta pentru externalizarea serviciului, tot ceea ce ai de facut fiind sa ne contactezi si sa ne acorzi ocazia sa iti trimitem o oferta in acest sens.

Vrei sa afli mai multe informatii si sa iti optimizezi taxele? Inscrie-te la newsletterul nostru si vei primi ultimele noutati in materie de legislatia muncii, contabila si fiscala.

Pentru o „reteta” personalizata de taxe mici, te asteptam in atelierul nostru de „creatie” sa gasim solutia potrivita!  Contact

Comments are closed.